A weboldal használatának egyszerűsítése érdekében sütiket . használunk.
Elfogadom

Smart Building 2018 Konferencia

Idén szeptember 12-én rendezték meg Prágában a Smart Building 2018 nevű konferenciát, amelynek központi témája volt, hogy miként lehet „okosabb” és a felhasználók igényeit még jobban kiszolgáló épületeket létrehozni.

A klímaváltozás és a természeti erőforrások mennyiségének drasztikus csökkenése vélhetőleg az elkövetkezendő évtizedek legnagyobb kihívása lesz. Az energiafogyasztás csökkentése és a megújuló energiaforrások használata az „Okos Városok” fő célkitűzési közé tartoznak, melyekben az épületeknek kulcsfontosságú szerepet töltenek be az energiahatékonyság területén

A negyedik alkalommal megrendezett konferencián az épületautomatizálás és az „Okos Városok” mellett számos, ezekhez a területekhez kapcsolódó innovatív megoldás is előtérbe került. A résztvevők rengeteg információt kaphattak a technológiák jelenlegi állapotáról, várható trendekről és piaci fejleményekről nem csak a Cseh Köztársaság, de az egész világ területéről egyaránt. Külön figyelmet szenteltek az IoT, vagyis a "Dolgok Internete" témájának is.

Számos mamutvállalat is képviseltette magát, a Samsung pl. bemutatta legújabb TV modelljét. A szórakoztató elektronikai eszköz érdekessége, hogy kikapcsolt állapotban a hátoldali kamera segítségével képes a képernyőn megjeleníteni a mögötte lévő fal mintázatát, ezáltal szinte beleolvad környezetébe. A Vodafone is tartott egy számunkra is igen érdekes előadást, első sorban a csehországi tapasztalatai kapcsán, ahol kb. 1 éve tesztelik az NB IoT hálózatot... (Az iNELS Air termékeket a NarrowBand hálózatra is fejlesztjük a SigFox és a LoRA mellett) És persze mi is bemutattuk az iNELS okos megoldásait...

A rendezvény 3 fő blokkból épült fel:

  • Milyen tényezők befolyásolják a az intelligens épületek, épületautomatizálási rendszerek fejlesztését?
  • Smart technológiák és megoldások
  • Hogyan építsünk "okosabb" és még inkább felhasználóbarát épületeket?

Mindegyik blokk végén az adott terület szakértőinek kerekasztal beszélgetését is meghallgathatták a résztvevők, ahol az ezekkel kapcsolatosa legfontosabb kérdésekről értekeztek.

A vendégek elsősorban építészek, tervezők, villamossági szakemberek, fejlesztők, befektetők, építőipari cégek képviselői és szakirányú területen tanuló diákok voltak. 

A konferenciát az „Association of Smart Living” szervezte az Economia a.s.-el karöltve, a Cseh Green Building Council (CZGBC) és a Cseh Köztársaság Regionális Fejlesztési Miniszterasszonyával, Klára Dostálovával együttműködve. 

Ezúton is köszönjük a lehetőséget és a kiváló szervezést anyacégünk nevében is!

iNELS.hu feliratkozó form

The personal information sent through this form will be used only to process your request. GDPR Privacy and terms here: Privacy Policy

© 2016 ELKO EP | Minden jog fenntartva | Intelligens épületautomatizálás | Okos-ház

Kivitelezés: Logo DG Studia