A weboldal használatának egyszerűsítése érdekében sütiket használunk.
Elfogadom

SHT-4 - kiváló kapcsolóóra kültérre

Az SHT-4 asztronómiai programmal ellátott kapcsolóórát vitathatatlanul a legkeresettebb termékeink közt tartjuk számon. Az alkonykapcsolók kiváltására szolgáló relé elsődleges felhasználási módja a kültéri világítások vezérlése – pl. kirakatokban, óriásplakátoknál vagy egyéb reklámhordozó felületeknél, kertekben, vagy közterületen. 

Az SHT-4 kapcsolóóra működéséhez nincs szükség külön fényérzékelőre, amely az idő előrehaladásával veszíthet érzékenységéből vagy vandalizmus "áldozatává" válhat, amellett, hogy sokszor a telepítése sem egyszerű. Az asztronómiai programnak köszönhetően a földrajzi koordináták megadása után a világítás a napkelte és napnyugta szerint kapcsolható be/ki. 

Ezentúl nyugodtan hátradőlhetünk. A kapcsolóóra automatikusan „számítja” az alkonyat- és a hajnal időpontját; az aktuális évszaknak- és a valós időnek megfelelően kapcsolja a fényforrásokat. Emellett a téli- és nyári időszámítás között is automatikusan vált. Szükség esetén max. 120 perc időeltérés is programozható a napkelte és napnyugta számított értékeitől. Ez különösen nyáron hasznos, amikor a nap már lement, de a kora esti órákban még továbbra is elegendő a környezeti megvilágítás. Egyszerűen csak állítsa be a kívánt időtartamot!

Európa nagyvárosainak koordinátáit előre betápláltuk, de választható kézi beállítás is ezek manuális megadásához. A kétcsatornás kivitelben készült eszköznél, mind a két csatorna egymástól függetlenül programozható. A relé adat- és idő háttérmemória elemmel rendelkezik, melynek élettartama 3 év, cserélése pedig roppant egyszerűen, szerelés nélkül végrehajtható. 

Egy érdekes felhasználási javaslat az SHT-4 kapcsolóóra a DIM-2 fényerőszabályzós lépcsőházi automatával történő felhasználása. A két termék összekombinálásával napnyugtát/napkeltét imitálhatunk, amely nagyon hasznos lehet például gazdaságokban, állattenyésztő telepeken, vagy például akvaristáknak is. Ha kültéri világításvezérléshez keres hatékony és korszerű megoldást, már meg is találta!!

További információk: itt, vagy a letölthető műszaki relé katalógusunkban.

Írjon nekünk

Az ezen az űrlapon keresztül küldött személyes adatait csak a kérésének feldolgozásához használjuk fel. A GDPR adatvédelmi feltételek itt: Adatvédelmi irányelvek