A weboldal használatának egyszerűsítése érdekében sütiket . használunk.
Elfogadom

Intelligens boxok a reflektorfényben – amikor egy applikációval vezérli az egész házat

A háztartások számára tengernyi fajta távirányító érhető el a piacon, melyek sokszor inkább bonyolíthatják életünket… Azonban erre is van ötletünk! Az ELKO EP teljesen egyedi, eLAN-IR-003 névre hallgató intelligens IR boxával például kiválthatja otthona valamennyi infra vezérlésű távirányítóját, hiszen alkalmazásával egyetlen eszközzel, egy felületről vezérelheti ezeket.

Az eLAN-IR-0030 intelligens IR Box segítségével az okostelefonjára telepített applikációval vezérelheti otthona valamennyi IR jellel működő eszközét (többnyire A/V eszközök), például a klíma berendezést, a televíziót, a házimozi rendszert, a DVD- vagy Blu-ray lejátszót, a set top dobozt, a műholdvevőt, az erősítőt, a projektort vagy akár a robotporszívót is, stb.

Korlátlan számú Intelligens IR Box integrálható egyetlen alkalmazásba, így egy alkalmazással távirányíthatók pl. a nappali, a gyerekszoba, stb... eszközei. A készülék 3 darab IR lencsével (adó) rendelkezik, melyek segítségével korlátlan számú IR készüléket vezérelhet - maga az eLAN-IR-003 akár 100 db infra parancsot is képes „megtanulni” és ezekkel a készülékeket vezérelni, 8 méteres hatótávolságban. Az intelligens IR box működése független az internet kapcsolat meglététől vagy akár felhő alkalmazástól, adatait pedig biztonságosan tárolja a memóriában.

 

A beállításokat bárki személyre szabhatja

Ahhoz, hogy hogy a különböző készülékek infra parancsait „megtanítsa” az eLAN-IR-003 intelligens IR boxnak, nincs szüksége semmilyen, a vezérelni kívánt készüléktől származó kódra, de komplex adatbázis-kutatásra sem.  Egyszerűen csak töltse le okostelefonjára (Android vagy iOS) az iNELS Home Control applikációt, amely automatikusan csatlakozik a az eLAN-IR-003 intelligens IR boxhoz, ez pedig az IR lencsékkel folytatja a kommunikációt, amik továbbítják a jeleket a vezérelni kívánt eszközök felé. 

Az intelligens IR Box legnagyobb előnye, hogy ugyanazzal az „applikációval” dolgozik, amelyből az iNELS-rendszer többi funkcióját (világítás szabályozás, fűtés, kamerák, stb..) is vezérelhetjük. A végeredmény egy olyan intelligens felület, amelyről a teljes okosotthon-rendszerét vezérelheti, ahelyett, hogy a különféle applikációk között kellene váltogatnia. Az iNELS Home Control applikáció teljesen ingyenesen tölthető le, az applikáción belül pedig nincsenek hirdetések és semmilyen vásárlás.   

További információ, műszaki paraméterek és felhasználási útmutató: eLAN-IR-003

 

Hogyan vezérelhetünk más elektromos eszközöket? 

Nem csak az IR vezérlésű készülékek kezelhetők az okostelefonról, táblagépről vagy a Smart TV-n megjelenő integrált webes felületről. Az eLAN-RF-003 intelligens RF Box és a megfelelő iNELS RF Control vezeték nélküli egységek (kapcsoló egységek, csatlakozó aljzatok, érzékelők, radiátor szelep-vezérlők, stb.)  segítségével más elektromos készülékek, elektronikus berendezések is vezérelhetővé válnak.

Az iNELS Home Control applikáció néhány kiemelt funkciója: 

 • Melegvizes vagy elektromos padlófűtés szabályzása.
 • Hőmérséklet mérés vezeték nélküli érzékelőkkel.
 • Készülékek kapcsolása (garázskapuk, redőnyök, ventilátorok, öntözők, csatlakozó aljzatok, stb). 
 • Fényerőszabályzás (dimmelhető! - LED fényforrások, energiatakarékos és halogén lámpák, klasszikus izzók…)
 • Kapcsolások időzítése (pl. világítás késleltetett kikapcsolása a helyiségből történő távozáskor…)
 • Videokamerák integrációja
 • "Jelenetek" funkció, amelynek során egy paranccsal egyszerre több feladatot elindíthat (például lefekvéskor a házban található összes Audio/Video eszközt kikapcsolhatja, egyetlen gombnyomásra).
   

Funkcionalitás SMART TV használata esetén: 

 • Kompatibilis miden SMART TV-vel, amely rendelkezik beépített böngészővel.
 • Intuitív vezérlési környezet, az épület alaprajzát is megjelenítheti, különböző ikonokkal, hogy még áttekinthetőbb legyen a rendszer. 
 • Funkciók: BE/KI kapcsolás, automatikus időzítés, fényerőszabályzás, jelenetek, fűtési hőmérsékletek időzítése (a változtatások követhetők az okostelefonon is.)
 • Kamera (akár élőkép is, ha támogatja a SMART TV böngészője) 
   

Távoli elérés funkció (vezérlés bárhonnan) 

Az eLAN-RF-003 intelligens RF Box-nak hála, teljes ellenőrzése lehet otthona (illetve az automatizálni kívánt ingatlan) felett. Óriási előny- és kényelem, hogy nem csak a helyi hálózatról (pl. Wi-Fi) – azaz az épületben tartózkodva – vezérelheti a rendszert, hanem akár távolról is megteheti, például a munkahelyéről, vagy épp a nyaralásról. Ez különösen akkor hasznos, ha pl. a fűtést/hűtést szeretné bekapcsolni, mielőtt még megérkezne az ingatlanba. (De nyilván nem szeretne például egész nap feleslegesen fűteni…)

Az eLAN-RF-003 intelligens RF Box egy roppant hasznos, úgynevezett „Jelenetek” funkcióval is rendelkezik, melynek során egyetlen gombnyomásra több, előzőleg beállított parancsot is végrehajt egyszerre (például lefekvéskor a házban található összes Audio/Video eszközt kikapcsolhatja, egyetlen gombnyomásra).

További információ, műszaki paraméterek és felhasználási útmutató: eLAN-RF-003

 

Az iNELS HOME CONTROL applikáció

Az iHC alkalmazások (Android, iOS) lehetővé teszik, hogy egy eLAN-RF-003 intelligens RF Boxon keresztül, okostelefonról vezérelje otthona iNELS RF Control egységeit és audio/video eszközeit, a kaputelefont, a kamerákat vagy az időjárás érzékelő állomást, stb. Az applikációnak hála az okostelefonja/táblagépe/SMART TV képernyője lehet az a központi vezérlő felület, amellyel okosotthona valamennyi funkcióját irányíthatja, valamint folyamatos áttekintést biztosít az összes csatlakoztatott eszköz státuszáról.

 

iNELS Home Control applikáció - áttekintés 

 • egyazon applikáció az eLAN-IR-003 intelligens IR boxhoz és az eLAN-RF intelligens RF boxhoz
 • időjárás előrejelzés és a paramétereihez igazítható automatizálás (rendszerbe integrálható a Giom 3000 időjárás érzékelő állomás, de enélkül is hozzájuthatunk az adatokhoz pl. webes letöltés útján)
 • jelenetek során parancsok kombinálása (IR és RF parancsok)
 • grafikai szempontból is letisztult vezérlőfelület, egyértelmű ikonos megjelenítéssel
 • "widgetek” létrehozása, amely a készülékek egyszerű vezérlését teszi lehetővé közvetlenül az okostelefonról"
   

Ingyenesen letölthető a teljes alkalmazás az alábbi linkeken:      

         iOS:                  Android:

 

iNELS.hu feliratkozó form

The personal information sent through this form will be used only to process your request. GDPR Privacy and terms here: Privacy Policy

© 2016 ELKO EP | Minden jog fenntartva | Intelligens épületautomatizálás | Okos-ház

Kivitelezés: Logo DG Studia