A weboldal használatának egyszerűsítése érdekében sütiket . használunk.
Elfogadom

Az iNELS Air elsőként küldött byte-okat a Vodafone új intelligens hálózatán

Októberben, a Cseh Kereskedelmi és Ipari Minisztérium égisze alatt, a Prágai Kiállítási Központban szervezték az "IDC IoT Forum 2017" elnevezésű technológiai konferencia-sorozat újabb állomását. Az eseményre látogatók számos előadás és nyilvános-vita mellett egy jelentős eseménynek is a tanúi lehettek. 

A Vodafone elindította a harmadik intelligens Narrow-Band (kis sávszélességet igénylő) hálózatot a Dolgok Internete (IoT - Internet of Things) számára. Az első, kereskedelmi forgalomban is kapható, csatlakoztatott berendezés az ELKO EP gyárából került ki, az iNELS Air termékcsalád univerzális érzékelőjének "személyében". 

Az NB-iOT-ként rövidített Narrow-Band így a nem engedélyköteles ISM (Industrial, Scientific, Medical) sávot használó távközlési hálózatok (pl. LoRA, SigFox) mellett egy mobilfrekvencián futó, IoT-re optimalizált, valós alternatívává vált. Hálózati lefedettsége jelen pillanatban már a teljes Cseh Köztársaság területére kiterjed és célja a hosszú élettartamú (akár több évig is működő), alacsony adatmennyiségeket továbbító eszközök kommunikációs-hatékonyságának növelése. Az NB-iOT olyan hálózat, amely nagyobb mennyiségű készülék kommunikációját teszi lehetővé, nagyobb jeltartományban, mindezt nagyon alacsony energiaigény mellett. További információkat a hálózattal kapcsolatban a Vodafone honlapján talál. 

Az AirIM-100 univerzális érzékelőnk lett az első, az NB-iOT hálózathoz csatlakoztatott eszköz, amely elsőként küldött byte-okat a hálózaton. Az érzékelő felismeri a különböző eszközök kritikus állapotát, vagy ezekkel kapcsolatos vészhelyzeteket és amennyiben szükséges, értesítést küld közvetlenül az illetékes okostelefonjára, az események pedig a Cloud-on (felhő-tárhely) is rögzítésre kerülnek. További, megfelelő érzékelőkkel kombinálva felhasználható még folyadékszint; hőmérséklet; vagy akár áramfigyelésre is. 

Az iNELS Air termékkör egyelőre a Cseh Köztársaságban érhető el, de hamarosan a hazai kínálatunkba is bekerül. Ha a termékcsaláddal kapcsolatban bármilyen kérdése merül fel, keressen minket bizalommal!

iNELS.hu feliratkozó form

The personal information sent through this form will be used only to process your request. GDPR Privacy and terms here: Privacy Policy

© 2016 ELKO EP | Minden jog fenntartva | Intelligens épületautomatizálás | Okos-ház

Kivitelezés: Logo DG Studia