A weboldal használatának egyszerűsítése érdekében sütiket . használunk.
Elfogadom

„Evezzünk együtt a fejlődés hullámain” – a Holešovi Regatta

Cégünk központjában, a csehországi Holešov településen évről - évre megrendezik a nagysikerű "Holešovská Regata", vagyis a Holešovi Regatta nevű eseményt. Egész pontosan egy helyi zenei fesztiválról van szó, amelynek egyik támogatója anyacégünk, az ELKO EP vállalat. A program helyszíne hagyományosan a holešovi vár csodaszép kertje, amelyet ilyenkor elözönlenek a kikapcsolódni vágyó helyiek.

Idén 2018. június 22.-24. között került sor az eseményre és nem csak minket, a magyar csapat tagjait, de rajtunk keresztül partnereinket is szeretettel meghívtak. Természetesen nagy örömmel invitáltuk meg őket és vettünk részt velük közösen ezen a fergeteges, bulis hétvégén. A fesztiválon külön VIP sátrat állítottak fel az ELKO EP központjában dolgozó kollégák és családtagjaik, valamint a leányvállalatok alkalmazottjainak részére, ahol ki-ki kedvére ehetett, ihatott. b

Persze nem csak a fesztivál kiváló programjait (mint például különféle koncertek, „vicces-tákolt hajók” versenye a várkertben lévő tavon, különféle bemutatók, családi programok, a tó fölötti keskeny pallón történő biciklis átkelés, tűzijáték, stb…) élvezhettük, hanem a cseh kollégák vendégszeretetét is. 

A holešovi vár impozáns dísztermében tartottak például előadást az export partnerek és leányvállalatok képviselőinek részére. Ennek során bemutatták a cég legújabb termékeit és megoldásait, amelyek közt jó néhány igencsak „jövőbe mutató” is akadt. Imádtuk az iNELS-rendszert érintő fejlesztéseket. Az új termékkör, az iNELS Air mellett ezek közül az úgynevezett iNELS Smart Pole (iNELS intelligens közterületre kihelyezett oszlop, különféle választható konstrukciókban - érzékelőkkel, elektromos autó töltővel, vezeték nélküli telefontöltővel, USB dugaljal, hangosbemondóval, info- és touch panel résszel, stb… – okos városokban történő használatra) és az iNELS BMS újdonságai tetszettek a legjobban. Utóbbi rendszer képes például szállodákat emeletenként vezérelni, miközben az egészet a recepcióról is irányíthatják, illetve számos külső gyártót integrálni a rendszerbe. A kompakt IoT vezérlő a legismertebb komplex hotelszoba-menedzsment keretrendszerrel, a Niagara-val működik együtt (a legújabb, Niagara 4). A BMS-hez való csatlakozásnak köszönhetően minden rendszeregység állapotát felügyelhetjük központilag, összekapcsolhatjuk az iNELS rendszert más protokollokkal; rendszerbe vonhatjuk a lifteket, tűzjelző rendszert, evakuálásnál használt világítást, stb, illetve optimalizálhatjuk a HVAC rendszerek teljesítményét az egyes helyiségek igényei szerint). 

A bemutató mellett a szombati napon Martin Gahura, a cég fiatal ügyvezető igazgatója vezetett minket körbe az ELKO EP gyárában. Martin tulajdonképpen végig kalauzolt bennünket az ELKO EP vállalat központján. Megmutatta többek között, azokat a szabad szemmel alig látható SMD alkatrészeket, melyekből több mint egymilliót ültetnek be naponta a két high-tech gyártósoron. Közelről néztük ezeknek a modern gyártósoroknak a működését és az ELKO késztermékeink készítését is. Hihetetlenül érdekes, és jó érzés látni azt a gondos és precíz munkát ahogyan azok a termékek születnek, melyeket nap mint nap a kezünkbe veszünk… De ezen kívül láttunk még 3D nyomtatót működés közben és elektromos sugárzás-tesztelő fülkét a fejlesztési részlegen, illetve jól szervezett, takaros raktárat is. Bekukkantottunk az adminisztratív folyamatokba is; meglestük pl. a marketing-osztály territóriumát, láthattuk a fejlesztőket munka közben és persze a vezetők irodáit is. Összességében egy nagyon hasznos és tanulságos látogatás volt, amit hihetetlenül élveztünk mindannyian.

A formálisabb programok után pedig szombat este visszatértünk a holešovi várba, hogy jól érezzük magunkat a fesztiválon és hogy kicsit közelebb kerüljünk meghívott partnereinkhez és a kinti kollégákhoz egyaránt. Jó néhány tradicionális cseh előadó koncertjét meghallgathattunk, és sikerült a számunkra talán legkedvesebb attrakciót, az ELKO BAND fellépését is elcsípnünk. Bár a feszített tempó miatt csak valamivel a koncertjük fele után értünk oda, így is élmény volt meghallgatni a vállalat dolgozói és a tulajdonos, Jiří Konečný alkotta zenekar muzsikáját.   

Összességében nagyon jól éreztük magunkat, egy nagyszerű hétvégén vagyunk túl, mely után újult erővel vetjük bele magunkat a munkába! Bízunk benne, hogy kedves partnereinknek is sikerült egy élményekben gazdag, feledhetetlen hétvégét szereznünk és hogy máskor is szívesen részt vesznek majd hasonló rendezvényeinken. 

Emellett természetesen ezúton is köszönjük a profi szervezést és a meghívást csehországi vendéglátóinknak, az ELKO központ dolgozóinak – úgy is mondhatnánk: „Děkuji velmi drahým kolegům!”

iNELS.hu feliratkozó form

The personal information sent through this form will be used only to process your request. GDPR Privacy and terms here: Privacy Policy

© 2016 ELKO EP | Minden jog fenntartva | Intelligens épületautomatizálás | Okos-ház

Kivitelezés: Logo DG Studia