A weboldal használatának egyszerűsítése érdekében sütiket használunk.
Elfogadom

ELKO EP termékek a hamisítók célkeresztjében

Adidas, Apple, Cartier, Louis Vuitton, Disney, Samsung. Vélhetőleg soha, egyetlen óriás-márka sem kerülte el a hamisítók figyelmét, akik nem igazán szoktak szabadalmakkal, védjegyekkel törődni. A gyakran másolt termékek között (sajnos) cégünk, az ELKO EP relé- és egyéb termékei is szerepelnek, melyek továbbfejlesztett verzióit társaságunk immáron 70 országba exportálja.

„Amikor valaki lemásolja a termékeidet, az egyrészt hízelgő, hiszen ebből látható, hogy keresett, jó minőségű megoldásról van szó. Ugyanakkor fenyegetést és veszteséget is jelent. Ilyenkor sajnos nem csak közvetlen anyagi veszteségről beszélünk, hanem - ami még talán ennél is fájóbb - potenciális vásárló- és bizalom vesztésről is.” – mondta Jiří Konečný az ELKO EP alapító-vezérigazgatója az idei Hannover Messe után, ahol sajnos felfedezte számos ELKO EP termék másolatát (hamisítványát).

„Több éve nézünk farkasszemet ezzel a problémával. Például 2015-ben a Kínában rendezett Canton Fair (vásár) alkalmával megfigyeltük, hogy beazonosíthatatlan ázsiai gyártók hamisítják a világszerte ismert reléinket.” – meséli Konečný és hozzátette, hogy azok a vállalatok, amelyek silány minőségű hamisítványokat vásárolnak, pénzt spórolnak ugyan, de így nem lesznek képesek olyan szintű technikai támogatást, tanácsadást- és szerviz szolgáltatást kínálni, mint amilyet az ELKO EP vállal – sőt a leggyakrabban egyáltalán nem tudnak ilyet kínálni. 

„Mi szinte példátlan, kiváló minőséget kínálunk. Termékeinket saját laboratóriumunkban fejlesztjük és teszteljük. Több, mint negyed évszázados tapasztalattal rendelkezünk, ezért mi nem félünk 3 éves garanciát adni.” – tette hozzá büszkén Konečný. A (nem csak a) cseh piacra vonatkozó prominens pozíciónk elismeréseként kaptuk meg a Czech Business Superbrands 2019 díjat, amely az ELKO EP vállalatot hivatalosan is a legfontosabb és legnagyobb Cseh vállalatok közé rangsorolja (bár már évek óta számos díjat kaptunk, amely aláhúzza ezt a tényt.) 

Vállalatunk több tucat szabadalommal rendelkezik és napjainkra a villamossági piac ezen szegmensében a világ egyik vezető gyártójává avanzsált. Olyan más világhírű márkák számára is gyártunk (bérgyártás), mint a Siemens, az ABB, az Eaton, a Schneider Electric, az ETI és még sokan mások. A Cseh Köztársaság relé-piacának 85%-át az ELKO EP fedi le, Európában pedig a második legnagyobb gyártóként tartják számon

Az ELKO EP azonban nem az egyetlen cseh cég, amelynek hamisítják a termékeit. Ugyanilyen ügyekkel kénytelen foglalkozni csak a szintén Zlín régióban lévők közül például a Tescoma, a Hamé vagy a Ton vállalat is. Hasonló hamisítási tapasztalatokról tudnak beszámolni ők is. Természetesen, ahogy ők is, úgy mi is felvesszük a harcot ezekkel a hamisítókkal, hiszen ügyfeleink elégedettsége és biztonsága kulcskérdés számunkra.

 

Írjon nekünk

Az ezen az űrlapon keresztül küldött személyes adatait csak a kérésének feldolgozásához használjuk fel. A GDPR adatvédelmi feltételek itt: Adatvédelmi irányelvek