A weboldal használatának egyszerűsítése érdekében sütiket . használunk.
Elfogadom

AirSOU-100 fényérzékelő egység: Közterületek gazdaságosabb megvilágítása

Utcai lámpa, ami csak akkor világít, ha valóban szükség van rá? Az iNELS Air termékcsalád új érzékelője képes rugalmasan reagálni a kültéri fény intenzitására. Robosztus kialakításának és IP65 védettségének köszönhetően nem csak lakossági felhasználásra alkalmas, hanem szabadtéren, vagy akár „Okos városokban” (Smart City) is alkalmazható.

Az intelligens érzékelő képes a Sigfox vagy a LoRA hálózatokon keresztül kommunikálni, akár 35 km távolságra is (a hálózat lefedettségétől függően). Telepítése roppant egyszerű, de ajánlott úgy elhelyezni, hogy az érzékelő ne legyen közvetlenül fénysugárzásnak kitéve. Az egység az aktiválás után a BTS állomásokon keresztül küldi a jeleket a vezérlő szervernek, majd a felhőbe. A felhő segítségével a felhasználók (/operátor) a bejelentkezést követően megjeleníthetik az adatokat okostelefonjuk vagy táblagépük kijelzőjén.

Az egységet kezelő applikáció segítségével „okosan” vezérelhetjük az egyes közterület világításokat (pl. utcalámpák) az éppen aktuális kültéri megvilágításnak és a járókelők mozgásának függvényében, így szükség szerint, automatikusan csökkenthető vagy növelhető a fényforrások fényárama a kijelölt területen. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a rendszer például egy gyalogos közeledtére bekapcsolja a fényforrást (vagy növeli a fényerejét), annak elhaladása után pedig lassan kikapcsolja (vagy csökkenti a fényerejét), hogy energiát takarítson meg. A rendszer ezen felül képes arra, hogy egy meghibásodás esetén automatikus hibaüzenetet küldjön, amellyel jelzi, hogy szükségessé vált az adott egység cseréje/javítása/karbantartása.

A modern lámpatesteket többféle felhasználásra tervezték és akár további érzékelőkkel is felszerelhetők. A nemrégiben megrendezett ISE 2018 kiállításra például cégünk az AirSLC-100 kétirányú kommunikációs modult választotta, időjárás érzékelő állomás, levegő minőség érzékelő, napelem és egy Wi-Fi hotspot kíséretében. Minden egység a BTS LoRA hálózatra csatlakozik a BTS iNELS LoRA átjárón keresztül. A felhasznált eszközök azonban az ügyfelek egyedi igényei szerint változhatnak, így lehetőség nyílik pl. forgalomfigyelő kamerák, fizető terminál (POS – bankkártyához), információs panel, vészjelző-gomb, vagy más egyéb egység csatlakoztatására is.

Az AirSOU-100 az iNELS Air termékkörbe tartozó fényérzékelő egység, amelyet bármilyen épülettípusnál alkalmazhatunk, a lakásoktól az irodákon át a nagyobb, kereskedelmi célú létesítményekig, sőt, akár az „okosvárosokban” is. Az érzékelők között több más is megtalálható, pl. folyadékszint érzékelő, mozgásérzékelő, levegőminőség érzékelő, stb…

 

Az AirSOU-100 műszaki paraméterei:

  • Elem kapacitás: 1 x 3,6V LiSOCI2, 5 év élettartam
  • Megvilágítás: 1 - 100 000 lux
  • Kommunikáció: SigFox vagy LoRA hálózatokkal
  • Az adatok a Cloudban, a Smart City platformon vagy okostelefonon is megjeleníthetők
  • Ellenálló az időjárással szemben - működési tartomány: - 15 °C .. + 50 °C
  • IP65 védettség
  • Méretek (antenna nélkül): 96 x 62 x 34 mm

iNELS.hu feliratkozó form

The personal information sent through this form will be used only to process your request. GDPR Privacy and terms here: Privacy Policy

© 2016 ELKO EP | Minden jog fenntartva | Intelligens épületautomatizálás | Okos-ház

Kivitelezés: Logo DG Studia