A weboldal használatának egyszerűsítése érdekében sütiket . használunk.
Elfogadom

Egy igazán pontos, rádióvezérlésű kapcsolóóra

Ahogy közeledik az utolsó márciusi hétvége, vagyis a nyári időszámításra történő áttérés dátuma, úgy válik még gyakoribbá a felhasználók egyébként is gyakori igénye a valós idejű feladatvezérlésre, függetlenül annak változásától vagy pl. az óraátállítástól. Ilyen esetekben veheti nagy hasznát az ELKO EP SHT-6 nevű, DCF 77 jellel szinkronizált kapcsolóórájának, mely az automatikus időbeállításnak köszönhetően (DCF 77 jel) hihetetlenül pontos időkapcsolásokat tesz lehetővé. 

A klasszikus kapcsolóórák általában heti, havi vagy éves időzítéssel dolgoznak, a variálás miatt azonban a valós időhöz viszonyítva eltérés alakul ki, amely idővel jelentős értéket is elérhet. A másodperces késések később akár percben mérhető pontatlanságot okozhatnak, ami komoly problémát jelent, ha valóban fontos a pontos időzítés.

Amikor valóban fontos a pontos időzítés

A DCFR-1 vevővel ellátott SHT-6 kapcsolóórát készülékek valós idejű kapcsolására terveztük, az automatikus időbeállításnak köszönhetően egész évben, különösebb kézi beavatkozás nélkül teszi lehetővé a pontos időkapcsolásokat, minimális működési költséggel, maximális energia megtakarítással. (pl. fűtés-, szivattyúk-, ventilátorok-, közvilágítás kapcsolása, de ugyanígy alkalmas templomi harangok, iskolacsengő, stb. vezérléséhez is.) Ebből kifolyólag megtalálhatjuk a készüléket vasútállomásokon, iskolákban, reptereken, köz- és egyéb épületekben…

Pontos idő rádiójeleknek köszönhetően

A készülékeket bizonyos rendszeres időciklusok vagy beállított program alapján vezérelhetjük. Az SHT-6 esetében a pontos idő szinkronizálása a Frankfurtból folyamatosan sugárzott DCF 77 jellel, automatikusan történik. Ennek eredményeként az eszköz nem vált téli és nyári időszámítás között, a számláló funkciónak köszönhetően még a csatlakoztatott eszköz tényleges üzemidejét is láthatja. 

Az automatikus- és kézi mellett választhatjuk a véletlenszerű (pl. jelenlét-szimulációhoz), vagy a szabadság üzemmódokat is. További lehetőség a kikapcsolási időzítés beállítása, amikor a kijelölt áramköröket az eszköz áramtalanítja, jelentős energia megtakarítást megvalósítva ezzel. 

Az áramkimaradások sem jelentenek problémát

A kapcsolóóra az adatok és az idő biztonsági mentéséhez egy szabványos gombelemet (CR 2032) használ, amelynek becsült élettartama nagyjából 3 év, a használat gyakoriságától függően. Ez egy esetleges áramszünet esetén óriási segítséget jelent. A legtöbb konkurens készülékkel ellentétben az SHT-6 kapcsolóórához tartozó elemtartó fiókban elhelyezkedő elem könnyen cserélhető, a csatlakozások kikötése- vagy az eszköz leszerelése/eltávolítása nélkül. 

Az SHT-6 fedele plombálható és mivel emellett átlátszó is, a megjelenített információ ezen keresztül jól látható.  A DCFR-1 vevőt kültéri kivitelben, IP65 védettséggel gyártjuk, a csatlakozás pedig kétvezetékes (nem polaritás érzékeny!), a kábel hossza 100 m lehet. 

A kapcsolóóra önállóan, DCFR-1 vevő nélkül is üzemelhet. A telepítést követően nem igényel különösebb odafigyelést vagy rendszeres karbantartást. 

A DCF vezérléssel ellátott SHT-6 kapcsolóóra funkcióinak rövid áttekintése:

  • Automatikus téli/nyári időszámítás átállás
  • LCD kijelző háttérvilágítással
  • Több kapocslási program: auto / kézi / véletlenszerű / nyaralás program
  • 100 memóriahely
  • Egyszerű és gyors beállítások 4 előlapi nyomógomb segítségével
  • Adat- és időmegőrzés áramszünet esetén, a gombelemnek köszönhetően (kb. 3 év élettartam)
  • Plombálható átlátszó fedél
  • A menüben beállítható a nyelv is: CZ/EN/ES/PL/HU/RU

További információk, termék adatlapok és használati útmutatók itt: SHT-6, DCFR-1

iNELS.hu feliratkozó form

The personal information sent through this form will be used only to process your request. GDPR Privacy and terms here: Privacy Policy

© 2016 ELKO EP | Minden jog fenntartva | Intelligens épületautomatizálás | Okos-ház

Kivitelezés: Logo DG Studia