A weboldal használatának egyszerűsítése érdekében sütiket . használunk.
Elfogadom

Az iNELS Air termékkörről…

Az iNELS Air társaságunk válasza az IoT (Internet of Things) hálózatok dinamikus fejlődésére. Az IoT az LPWA (Low Power Wide Area) vezeték nélküli kommunikációs technológiát használja, melyet úgy terveztek, hogy teljes lefedettséggel biztosítsa az egyes készülékek energiatakarékos és alacsony költségű működését épületeken belül is. A termékcsoport szenzorokat tartalmaz a Sigfox, LoRa és NB-IoT protokollok kommunikációjához. A szenzorok összekapcsolásához használható az ELKO Cloud és az IFTTT (If This Then That), melyek az alkalmazások széles köréhez nyújtanak ideális megoldást. Az egyes termékek típusjellemzői „S“, „L“ vagy „Nb“ betűkkel vannak megkülönböztetve, melyek a kommunikáció módjára utalnak. „S“ a Sigfox, „L“ a LoRa, az „Nb“ pedig a NarrowBand hálózaton keresztül kommunikál.

Sigfox

A hálózat támogatja a kétirányú kommunikációt korlátozott számú visszajelzéssel. 868 MHz-es szabad frekvenciasávot használ. Átfogóbb lefedettséggel rendelkezik a Cseh Köztársaságban és külföldön, ahol alkalmasabb a berendezések hosszú távú ellenőrzésére. A jelenlegi hálózati lefedettségért látogasson el a www.sigfox.com weboldalra. 

LoRA

Kétirányú hálózat, amely 868 MHz-es szabad sávot használ a kommunikációhoz. A hálózat előnye az a lehetőség, hogy az egyes állomások helyileg is szabadon telepíthetők, erősítve ezzel a jeleket. Ezért hatékonyan használható például vállalatok vagy városok területén. A jelenlegi hálózati lefedettség a www.lora-alliance.org webhelyen található.

NB-IoT

A hálózat kétirányú kommunikációt biztosít az engedélyezett LTE sávon. Az NB-IoT előnye a már meglévő hálózat használata, mely megfelelő kommunikációt biztosít épületeken belül és kívül egyaránt. Ezt a technológiát SIM-kártyás eszközök használhatják. A jelenlegi hálózati lefedettségekről további információk a mobilszolgáltatók honlapjain találhatók.

 

Az iNELS Air előnyei:

 

Megtakarítás

Az IoT hálózatok használata alacsony energiafogyasztást tesz lehetővé. Ennek köszönhetően a legtöbb érzékelő elemről működtethető és kapacitása átlagosan 2-5 évig tarthat. Az érzékelők egyszerűek és megfizethetők. A folyamatos kommunikáció költségei a kiválasztott hálózat típusától függően változók, de általában ez a kommunikáció is megfizethetőnek tekinthető.

Biztonság 

A biztonság érdekében továbbítás előtt az összes érzékelő adata titkosításra kerül. A mért adatokhoz történő hozzáférésre az alkalmazásban vagy az ELKO Cloud-ban van lehetőség a bejelentkezési adatok alapján, mely biztosítja a tulajdon folyamatos felügyeletét.

Dizájn, kialakítás

Az egyes termékek kialakítása a funkciójához igazodik - az érzékelők belső térbe, a moduláris készülékek kapcsolószekrénybe történő beépítésre alkalmas kivitelben készülnek, míg a kültéri használatra szánt termékek IP65 védettségűek. Az egyes eszközök vezeték nélküli kialakítása lehetővé teszi az egyszerű telepítést és a szinte azonnali felhasználást.

iNELS.hu feliratkozó form

The personal information sent through this form will be used only to process your request. GDPR Privacy and terms here: Privacy Policy

© 2016 ELKO EP | Minden jog fenntartva | Intelligens épületautomatizálás | Okos-ház

Kivitelezés: Logo DG Studia