A weboldal használatának egyszerűsítése érdekében sütiket . használunk.
Elfogadom

A LARA, mint nővérhívó rendszer? - forradalmi megoldás kórházak számára

Az inbudovy.cz-n jelent meg egy hír cégünk LARA Intercom/médialejátszó megoldásának kórházi változatáról, amely nemrég lépett túl a „pilot” állapoton. Ez egy nagyon érdekes és praktikus felhasználása a LARA egységeknek, amelyek ilyen módon kórházak, nyugdíjasotthonok, gyógyfürdők... pácienseinek és személyzetének mindennapjait teszik kényelmesebbé és egyszerűbbé. A rendszer próbaverzióját több helyen is sikeresen tesztelték. Telepítésük óta kiválóan funkcionálnak a prágai IKEM-ben (Klinikai és Kísérleti Orvostudományi Intézet), a nagymihályi Kórházban (Mihalovce, Szlovákia, Světě Zdravia kórházhálózat) és a kroměříž-i kórházban is.

Az alábbiakban a cikk fordítását közöljük:

"A holešovi iNELS vállalat bemutatta forradalmi LARA NP (Nurse-Patient / Nővér-Beteg) megoldását. A kroměříži kórház kezdeményezésére a LARA multifunkciós médialejátszó egy új változatával rukkoltak elő. Az eszközt elsősorban kórházakban, nyugdíjas-otthonokban, gyógyfürdőkben történő felhasználásra tervezte a cég. Minden olyan intézmény nagy használt veszi majd, ahol elengedhetetlen az állandó felügyelet és a gyors kommunikáció a páciensek, ápoltak érdekében."

 

Az elavult analóg kommunikációs eszközök jelentette problémát már több kórház megoldotta a Cseh Köztársaságban és szerte a világban egyaránt. Azonban mivel a régebbi eszközök még kitartanak, illetve az újabb megoldások telepítése a plusz kábelezés miatt meglehetősen költség- és időigényes, számtalan kórház használ még most is a kényelmetlen, elavult kommunikációs rendszereket. 
 
Az iNELS forradalmi megoldást kínál erre a problémára, hála a LARA NP kommunikációs rendszerének (nővérhívó), ami akár utólagosan is telepíthető. A beruházás az épületben történő szerkezeti- vagy bármilyen egyéb jelentős átalakítás nélkül kivitelezhető. Az új technológia bevezetése egy sor extra funkciót nyújt a hagyományos kórházi kommunikációs rendszerekhez képest. Az ápoltak a LARA NP egységeket a „nővérhívó” funkció mellett még rádióként, zene lejátszóként, Intercomként (házitelefon), videotelefonként, illetve audiozónaként is használhatják.
 
A LARA NP az iNELS RF Control épületfelügyeleti rendszer részeként is felhasználható, amely emellett az épület hatékony hőmérséklet-szabályzását, világítását, biztonságát (ajtó, ablaknyitás, füst/tűzjelzés, levegőminőség ellenőrzés) vezérli/szabályozza/felügyeli. A nővérhívó-rendszernek még egy vezeték nélküli SOS nyomógomb is a része, amely a szobán/kórtermen belül bárhová tetszőlegesen elhelyezhető (elemes táplálás - kábelezést nem igényel).
 
A készülék egyébként IP alapon működik, az egyes önálló LARA egységek a LAN hálózatra kerülnek PoE csatlakozással (így a hálózatról kapja a tápfeszültséget is), ami a mai kórházakban azért már zömében rendelkezésre áll. Persze az iNELS-nek arra az esetre is van ötlete, ha még sem állna – a vezetékes megoldás használható ezeken a helyeken is.   
 
Nem kell tovább részleteznünk, hogy a praktikus készülék hogyan járul hozzá a betegek, ápoltak fokozott kényelméhez, ám használata a személyzet számára is roppant előnyös. Különböző értesítéseket állíthatnak be, amelyeket az applikációban okostelefonjuk/táblagépük/vagy a PC kijelzőjén láthatnak. Így vészhelyzet esetén például távollétükben is tudnak kommunikálni a pácienssel. A LARA NP egységek telepítésével a rendszer kiválthatja az eddig használt étkezés/látogató jelzésére szolgáló elemeket is.  
 
A LARA NP rendszer próbaverzióját több helyen is sikeresen tesztelték. Telepítésük óta kiválóan funkcionálnak a prágai IKEM-ben (Klinikai és Kísérleti Orvostudományi Intézet), a nagymihályi Kórházban (Mihalovce, Szlovákia, Světě Zdravia kórházhálózat) és a kroměříž-i kórházban is."
 
 
Forrás: http://inbudovy.cz/artykul/article/lara-sestra-pacient-revolucni-komunikacni-system-do-nemocnic/?fbclid=IwAR1ZF9edHKWGN9S3dWbXgmgnviEc1NpWYzlqlQu-5y6ojex_02rKVtjMyN8

iNELS.hu feliratkozó form

The personal information sent through this form will be used only to process your request. GDPR Privacy and terms here: Privacy Policy

© 2016 ELKO EP | Minden jog fenntartva | Intelligens épületautomatizálás | Okos-ház

Kivitelezés: Logo DG Studia